The Free Corvette

Ultimele Articole

Actualități, partea a II-a

R: Revenim în studioul numărul al televiziunii în care ne aflăm, unde am invitat pentru un scurt interviu pe cei doi protagoniști ai accidentului aviatic din comuna primitivă Creașca. Deci, vă rog.

LV: Mă numesc Lăcustă Vergiliu și conduceam planorul ARC-121-MQ BIS per 1994 în limitele vitezei legale pe ruta Creașca – eleșteu – Lacul Mori – Vf. Cu Dor – Mamaia – Satu Mare cu survolarea mănăstirilor din nordul Moldovei când m-am trezit flancat de o sumedenie de avioane de război, unele mai urâte ca altele.

R: A, deci dvs. nu sunteți un membru al echipei “Îngerii decăzuți”…

LV: Nu, domnule, eu sunt sportiv, iar în timpul liber poet. Compun simfonii. Chiar ieri am terminat-o pe a 9-a de Beethoven.

R: Deci zburați pe deasupra satului Creașca și ați nimerit în mijlocul mitingului aviatic. Și ce s-a întâmplat?

LV: Am încercat să evit pe cât posibil traiectoriile avioanelor înconjurătoare, însă la un moment dat unul din ele a dat drumul la un abur verde foarte dens, apoi la unul roșu și în final la o mulțime de bilețele cu Votați Ligheanul, în care am pierdut controlul vehicolului, am intrat în vrilă, pe urmă am executat un triplu Axel care m-a propulsat într-un bodycheck la mantinelă, de-acolo am căzut în flic-flac vreo două minute, în fine, când m-am redresat numai ce m-am dezmeticit puțin că am și văzut în fața mea o trecere de pietoni, pe care trecea o bătrânică.

Am frânat brusc și din spate m-a lovit ăsta cu bombardierul de-am luat bătrânica pe botul planorului – zic, bine că-i planor și nu avion, că altfel intra în vreo elice de-o făcea zob.

Bătrânica s-a ținut foarte bine vreodouă minute, însă când s-a catapultat ăsta și-a intrat cu casca în planor, a sărit bătrânica vreo 20 de metri mai încolo, și tot ce-am mai apucat să văd a fost că i s-a deschis parașuta, dar după ce căzuse în eleșteu.

Atunci am încercat să o salvez și am căzut cu planor cu tot lângă bătrânică, de unde a sărit bătrânica iar în sus de nu se mai vedea și-a aterizat peste vreo lună în satul vecin. N-are nimica, slavă Domnului…

R: Foarte interesantă teoria dvs., ce aveți de adăugat, domnule…

VB: Boeing. Vasile Boeing. Păi nu prea am nimic de adăugat, atâta că atunci când a intrat cu planorul în perimetrul țintei trebuia să-mi dea prioritate de dreapta. Și nu mi-a dat, și avionul era pus pe pilotul automat, s-a luat după planor, gata de atac, tot ce-am mai apucat să fac a fost să decuplez trasoarele, și așa am scăpat amândoi cu viață.

În rest, bătrânica era asigurată, ne plătește pagubele la amândoi.

R: Acesta a fost interviul realizat cu cei doi piloți, continuăm cu știrile din sport.

Aflat în pitoreasca stațiune de pe malul muntelui Rarău, campusul studențesc de oină și-a găsit aici, pentru câteva zile, liniște și adăpost, în sunetul cristalin al râului Șerpișor. Domnul instructor Cosmin Pătrățel ne-a acordat cu generozitate un interviu.

Am venit cu acești tineri în acest … ă, am venit aici cu acești tineri pentru liniștea aceasta, pentru frumusețea naturii, ciripitul păsărilor, răsăritul soarelui și susurul greierilor. Am venit pentru râul Șerpișor, care este atât de molcom. Tragem deci un serios semnal de alarmă, să se facă ceva pentru ca acești bezmetici să nu mai strice muntele, adevărat tezaur național, precum și râul Șerpișor, adevărat tezaur național, pentru că natura hărăzită patriei noastre este un adevărat tezaur național ce trebuie apărat.

Continuăm cu o știre din sport. La campionatele naționale de leapșa pe ouate, concurentul cu numărul 17, Ploscă Laurențiu, a stabilit un nou record personal, precum și un nou record național. Recordul personal a fost de 3 ouă iar recordul național a fost că a mai trăit.

La galeriile Șobolanul Întunecos a avut loc o interesantă expoziție de pictură.

Vernisajul a avut loc în frumoasa întretăiere a rețelei de canalizare a orașului București cu gropile cartierului Colentina, cunoscută sub denumirea de Șobolanul Întunecos.

Picturile, de o rară forță expresivă, s-au îmbinat armonios cu umezeala pereților și mirosul decadent de galerie, formând o atmosferă mitică, vizionară. Cei prezenți au putut admira elementele de maturitate artistică ale autorului, cum ar fi „Fata cu gâște la subsuori”, „Sânge național pe clanța ușii de la baie”, „Cosași cosind cosițele cosmonautului și dând pe-alături”, „Lapte de doică în borcan”, precum și un interesant autoportret ce sugera zgomotul universului ce strivește viața unei muște verzi, totul amestecat cu Ketchup și aplicat pe fața autorului, apoi tăierea mâinii acestuia și aplicarea ei pe frunte, urmată desigur de aplicarea pânzei tabloului pe fața astfel pregătită.

O frumoasă inițiativă venită din partea primăriei, care a oprit apa menajeră pe toată durata expoziției.

Încheiem cu o știre din sport. Aici se încheie cea de a doua parte a actualităților, rămâneți cu noi deoarece va urma ancheta emisiunii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *