The Free Corvette

Ultimele Articole

Conopida

Când ploaia mănâncă o conopidă, se cheamă că a făcut-o de oaie. Ei, dar ce spun eu, fiecare face ce vrea, important e să-i placă.

Dar oare-i place ploii să mănânce conopidă, sau o face-așa, de plictiseală, cum s-ar uita la un serial sud-american… Ă? Răspunde-mi la întrebare, băi Soare, că fac poezie cu tine-acuma…

Poezie cu tine-acuma:

Tine-acuma e voinic
Saltă mândru din buric
Dintr-o oază mai aridă
El dezgroap-o conopidă
Și o pune, vorba aia
Să o ude tare ploaia.

Ploaia însă nu se plouă
Zile patruzeci și nouă.
Tine-acuma, Tine-acuma,
Ți s-a cam uscat legume
Fiindcă nu ai fost cuminte
Să o lași ca înainte.


Îngropată în pământ
Suflată ușor de vânt
Poate se făcea sufleu.
Acu’ ce pot să-ți fac eu?

Tot așa și cu morcovul. Câtă vreme nu-l aveam, nu ne bătea nimeni la cap. Dar acum ne bat toți. La orice. Mișcarea Sportivă națională e la pământ, de unde am scos morcovii și i-am băgat în… procesul de producție. Suntem martori la procesul de producție a morcovilor.

Tarabele, ce să mai zic? Zdrențe! Ia uite! ”Cetățean român, caut prietenă foarte frumoasă, fără prejudecăți. Ofer până la 1000 de dolari lunar, în funcție de calități.” Oferă până ți-o veni acru, nene, în ce funcție vrei tu, că-ți vine și ție rândul. Ei, asta-i acuma, de asta-mi arde mie? Auzi, zice că femeie mai frumoasă ca o româncă proastă nu găsești în toate Emiratele reunite, cât ar fi ele de mirate și de reunite.

Mulatri, asta ne trebuia! Păi cum să mulatri, dacă vine și-ți bagă pigmentul pe gât până dai naștere? Asta e, tot de la conopidă ni se trage. Dacă lăsa conopida-n pământ și dădea o ploaie-n deșert, poate-i mai spăla, da’ așa…

Zice că pata de cireșe a rămas, că cerea ca proasta apă fierbinte, da’ rochia nu-i nici aici, nici aici, și i-au venit și douășcinci de chile de bule pe nota de plată de la apă. Și io ce să fac? Aș face apologie, dar parcă prea toți idioții dau la ape… sau filozofie de-aia, de tras țapu-n țeapă…

Auzi, știi ce, fără chestii de-astea! Că omu’ serios trece primejdia grea, ca oala de sarmale și parchetu’ mobilei. Dar să nu supărăm Parchetul, că ne lăcuiește definitiv.

Coteț Giesem. Lumea a III-a e-a ta! Ia-o tată, du-te cu ea cu tot și trimite-mi și mie o conopidă, dacă nu uiți. Dacă uiți, asta e, am și eu conopidă.

Cică merge iepurașul la Scufița Roșie să-și facă plăcuțele de frână. Mișto banc, nu? Mai era ceva, da’ nu mai știu eu.

Foaie verde, mintea pierde. Adică dolarul.
Foaie neagră, mintea pierde. Petrodolarul.
Foaie galbenă, de coca, se întinde în tavă și se presară cu puțin griș.

Auzi, mai bine mă opresc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *