The Free Corvette

Ultimele Articole

Taxa de român

Și dacă Ceaușescu se ceaușea, Băsescu pune taxe. Mai bine era invers, măcar n-avea sens.

Românului îi șade bine cu taxa, spune o veche vorbă populară, actualmente membru active al ministerului culturii. Dacă-i spui la ce-ți trebuie ție taxa, el ți-o dă, că deși nu înțelege e prea mândru să lase să se vadă treaba asta. De-aia vine Băsescu și cere taxă pe numărul de spițe de la bicicletă înmulțit cu pătratul distanței dintre România și NATO și totul pe doi, că jumate fură el și doar cealaltă jumate o împarte cu ceilalți.

Cică dacă s-ar topi vreo sută de miliarde în asfalt, nu s-ar mai face gropi, că ar fi asfaltul pus cu sudoarea poporului. Ce caută sudoarea poporului pe degetele cu care pipăie banii nu s-a putut încă descoperi, dar s-au descoperit niște fonduri fantomă din care să se ceaușească Ceaușescu și să se alimenteze Băsescu, că dacă era invers n-avea sens.

Acuma, toate bune, da’ luxul de a te naște pe plaiuri mioritice duhnind a legende glorioase nu poate rămâne neimpozitat, așa că dacă tot plătești taxă pe grosimea colacului de la baie, ce are dacă mai plătești și o taxă pe toate taxele pe care le plătești, maipuțin cea despre care vorbim – să-i spunem generic taxa de român?

Ce e cu taxa asta de român. Trebuie să i se explice românului, că altfel nu o dă. Ei, dacă tot te-ai obișnuit să dai taxe peste taxe și ai căpătat astfel mândria de a putea sluji scopului la care ajută aceste taxe, este momentul alcătuirii unui fond special necesar menținerii și accentuării acestei situații.

Cu banii din taxa pe român se vor crea posibilități unor aleși ai poporului de a merge peste hotare pentru a susține cauza plătitorilor de taxe români, în fața acelora care încă se mai opun acestei nobile cauze, aceea de a plăti cinstit ceea ce ți se cere. În plus, reprezentanților mai sus amintiți li se mai alocă și contravaloarea unei vile și a a unui cuptor cu microunde, precum și cheltuielile de întreținere a propriei familii, pe durata demersului internațional. Ați înțeles?

Românul se uită unul la altul, ridică din umeri, apoi scoate banii și, afișând o privire blândă, inteligentă, îi întine, întrebând conspirativ: ”I-am păcălit, nu?”.

Da, bre române, i-am păcălit pe ăia de voiau să ne ia banii, că i-am dat noi din prima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *