The Free Corvette

Ultimele Articole

Cravată morală de ziua națională

Într-o sărbătorească zi ce precede sărbătoresca noapte ce urmează sărbătoreștii zile de care tocmai vorbeam, musai este a face o mică schimbare la față a atitudinii.

O cravată morală înlocuind papionul, o batistă cu buline viu colorate înfiptă în buzunarul sacoului de personalitate, măcar niște bretele în Y înlocuindu-le pe cele în X, învechite și blazate, n-ar strica nimănui, ba chiar ar folosi câtorva.

Mai greu este că unii au dulapuri mai mari și alții au dulapuri mai puțin mari decât cei care au dulapuri mai mari decât ei, și atunci se tot învârt în jurul cozii, neavând cu ce să se împopoțoneze de sărbătoare.

Ba mai sunt unii cu bani – spirituali, evident, banii ăștia – care dau fuga până-n colț de-și iau o cămașă în carouri că-i la modă și ies cu ea la bairam. Da, dar vedeți dumneavoastră, domnule grenadier, că ce e la cea mai mare modă te lasă-ntr-o lună cu gura căscată că nu mai poartă nimeni. Și pe tine tre’ să te țină un an întreg măcar, până la sărbătoarea următoare. Acuma, omenește vorbind, n-am nimic cu cămășile în carouri, că doar frumoase sunt și ieftine nu, dar când vorbești în parabole, adică la modul y = ax2 + bx + c, cu a, b, c care satisfac teorema bunului plac, parcă tare-ți vine s-o ții numai așa, și uită lumea și de ce ai plecat, și cum te cheamă, că se supără și pleacă.

De aceea în fiecare zi seara îmi place să privesc fanfara cum străbate în pas cadențat strada pustie încărcată de zburdalnica voioșie a micilor copilași ce se întorc de la creșă. De asemenea îmi plac zilele libere deoarece ele înlocuiesc zile de muncă, element ce îmi displace profund. Patriotismul se naște astfel o dată în plus, din dragostea pentru țară, neam și pentru lipsa muncii.

Revin la ideea că un cintezoi perfect sănătos trebuie să dea ora exactă în orice moment, chiar și de ziua națională!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *