The Free Corvette

Ultimele Articole

Mielul 21

În ciclul firesc de povestiri pentru copii neașteptați ”Mielul și chelul, ca pâinea și urechelnița“ vă prezentăm colecția ”De Paște paște mielul – ce paște de Paște mielul?“. Să se indice cuvintele cu majusculă și să se argumenteze indicația făcută – 2 puncte. Să se analizeze sintactic, morfologic și chimic mieii din poveste – 2 puncte. În cazul în care mielul nu este toxic, să se aducă la domnul profesor – 6 puncte și ați trecut clasa.

Stimați ascultători, se apropie Paștele. Lumea ține post, postul ține 40 de zile, ziua ține cam 16 ore de foame că 8 le dormi, mieii zburdă zglobii pe toate tarabele, dar se pare că nu toți sunt atât de inofensivi pe cât au fost la tăiere.

Românul, practic cum îl știm, este obișnuit să se călăuzească după vorba bătrânească și încărcată de înțelepciune: ”Ce ți-aș face de te-aș prinde“. Aplicată inițial la neveste și croissanți, iată că atitudinea se extinde, ajungând astăzi să se răsfrângă de-a dreptul pe niște miei.

Citez: ”Mielul dacă are mai puțin de 21 de zile nu e bun că e toxic“. De ce e mielul toxic, de ce nu a crescut mai repede, de ce 21, produsul numerelor mitice 3 și 7, de ce ți-aș face de te-aș prinde, iată întrebări care nu au fost puse încă.

Întrebarea care se pune încă este următoarea: ”Ce faci cu mielul de fix 21 de zile?“. Supranumit și mielul 21, acesta pare a avea unele puteri supranaturale, cum ar fi puterea a 5-a și puterea a 7-a, la care se rdică foarte ușor. De asemenea, numele său ne trimite cu gândul la celebra stațiune de la Mila 21, cunoscută și sub denumirea de Mila Domnului, după unica șansă pe care o mai au cei care mănâncă mielul 21.

Desigur, unii oameni preferă să mănânce miei ceva mai bătrâni, de 30-40 de ani, susținând că aceștia ar fi văzut multe la viața lor și consumându-le creierul și limba vor învăța să gândescă multe și să spună puține precum mielul.

Noi nu am mai avea nimic de adăugat, cu excepția câtorva precizări, pe care însă le vom face cu o ocazie viitoare, întrucât ele se bazează pe supoziții care, deși sunt foarte adevărate, nu au fost dovedite, astfel că, întocmai ca și mielul, vom încheia cu onomatopeea: ”Ham, ham, ce mi-ai face de te-aș prinde!“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *