The Free Corvette

Ultimele Articole

Vânzătorul de piei de ploșniță

Mă cheamă Bujorel Achim Trandabur și am 4 ani… de când activez în domeniul vânzătorilor de piei de ploșniță.


Încă de când eram prea mic, mama mi-a spus să cresc odată mare, să fac și eu ceva util. Așa că, încă din clasa a VII-a am început comerțul înfloritor cu penarele pe care le furam de la colegul meu de bancă, Roșu Carol Magdalin, pe care de altfel am și râs de el când a venit la școală bătut pe motiv că pierde prea multe penare.


În anii care au urmat, m-am dedicat exclusiv maturizării mele ca om, punând mai ales accent pe caracterul schimbător al firii. În această perioadă, menționez că nu am avut abateri de la meseria de bază, aceea de ajutor de băiat de mingi în meciurile cu juniori mici, de la care îmi însușeam fără mari greutăți mingile de tenis care mai am și astăzi una, restul le-am vândut.


Fiind dat afară în urma reducerilor de personal, m-am trezit ca sunt pe străzi și fără posibilități să încerc să schimb aceasta. De aceea, timp de două săptamâni am dormit pe bază de trotuar direct, care mi-a venit idea din copilărie, anume să fac și eu ceva. Mai adaug că în aceste două săptămâni nu am avut bani cu care să îmi procur mâncarea și am folosit metoda furtului pentru a putea să trăiesc.


De atunci și până acum m-am angajat în urmă cu patru ani la acest Serapion Pintilie Velvis, la care am văzut pentru prima dată pe fetele sale Maranda și Zerafina care din prima nu m-au lăsat să mă concentrez, chiar sub ochii mamei lor, Păuniș Gloria, pe care însă am remarcat-o la timp.


Ca vânzător, menționez că m-am încadrat în norme, respectând litera. Totuși, în ultima vreme am constatat că în jurul meu sunt abateri, care este și motivul prezentei. Astfel, în ziua de joi, ieri adică, m-am confruntat cu problema de a nu vinde nicio piele, deoarece la un metru s-a așezat cu aer ostentativ Jerghie Marcel cu muzică de tarabă, ceea ce a avut efectul că ne-am certat.


Totuși, în prezent, sunt mulțumit de munca pe care o prestez, chiar în pofida.

Mai precizez că mă numesc Fluture Irina Ligda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *